Wie ben ik?
   
  Mijn naam is Gerrit Koster. In 1943 ben ik in Den Haag geboren en getogen. Van 1966 tot 2008 was ik werkzaam in de automatisering en nu al een tijdje gepensioneerd en woonachtig in Dronten.
  Fotograferen doe ik al vanaf mijn 18e jaar. De eerste jaren was het zwart/wit fotografie, waarbij ik af en toe zelf in de donkere kamer foto's afdrukte. Hierna kwam de dia-periode. Tot eind jaren tachtig gebruikte ik analoge kleinbeeld camera's. 
  In de jaren 80 en 90 stond het fotograferen op een laag pitje tot ik in 1999 mijn eerste digitale camera kocht, een Kodak 240DC (1280 x 960 pixels) en mijn hobby fotografie weer oppakte. Door de steeds betere kwaliteit van de camera's heb ik meerdere camera's gehad, nu fotografeer ik alweer een jaar met de Canon EOS 77D (6000 x 4000 pixels).
  In de loop van de tijd heb ik diverse workshops en lessen gevolgd om mijn kennis over fotografie te vergroten. Een periode waarin ik voornamelijk de realiteit fotografeerde.
Een grote omslag kwam na het lezen van een boek over creatieve fotografie. Er ging voor mij een nieuwe wereld open, met zeer eenvoudige hulpmiddelen is het mogelijk om bijzondere, meestal abstracte, foto's te maken. Onder andere ''Cross Polarization'', dit is een techniek waarbij je met gepolariseerd licht en een polarisatiefilter de prachtigste kleuren en vormen in plastic kan vastleggen. Maar ook met spiegels, macrolens, zeepsop of olie zijn prachtige beelden te maken. Door de abstractie is vaak niet direct duidelijk wat ik gefotografeerd heb, maar gaat het meer over de patronen, vormen en kleuren, die het beeld maken.
  Ik vind dat in principe de camera de foto moet kunnen maken en mag het geen Digital Art via een fotobewerkingsprogramma worden.